in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Principii de Negociere

Oamenii nu-s roboti, nu reactioneaza la comenzi, la reguli si tehnici. Suntem mecanisme complexe.

 

 

Tocmai de aceea, noi iti propunem un altfel de curs care are la baza principii ale negocierii. De ce principii si nu reguli? Pentru ca principiile sunt mari si generale si organice, ai libertatea de a le urma cum consideri tu, cum ti se potrivesc tie si cazului in care esti. Regulile sunt rigide, stricte si, de aceea, neaplicabile de multe ori. 

 

 

Este un curs intr-adevar folositor si interesant si amuzant. Cu informatii usor de integrat intr-un proces de negociere de la birou si nu numai. Pentru ca: negocierea este, in primul rand, despre interactiuni, despre relationare intre oameni. 

 

Negociem in fiecare zi. In business, in familie, in tot. Intalnim mereu oameni cu alte experiente, alte interese, alte perspective. Cine sunt ei, ce motivatie au, ce obiective au? Cat este despre noi? Cat este despre ei? O balanta fina mereu in miscare. Aici e nevoie de mare atentie.  

 

 

Atitudinea este cea care da tonul. Nu suntem intr-un concurs. Nu avem o confruntare. Este colaborare. Rezolvam impreuna o problema a noastra. 

 

Dar sa construim repede un raport, un cadru de discutie. Conceptele: prezenta, flexibilitate, toleranta, empatie sunt baza oricarei interactiuni valoroase. Modul in care te pozitionezi construieste credibilitate.  

 

Toate incep cu de ce? Ce-ul este important, de ce-ul este esential. Sa fie multe intrebari dar, pe alocuri, si explicatii. Pentru ca este un cuvant cheie. Iti propunem sa actionezi ca un detectiv, sa te focusezi in intregime pe partenerul tau: ce presiune are si de ce vrea sa faca un deal cu tine. Cum consideram alte perspective si alte interese? Ce facem cu ele, odata ce le-am aflat? Tine cont ca ne uitam si apreciem diferit lucrurile. Ce e valoros pentru tine,  pentru celalalt s-ar putea sa nu fie. 

 

Ce rol are calitatea relatiei, cum negociezi cu cineva care iti place sau dimpotriva? Cum sa nu te influenteze prea tare. Ne intereseaza relatia? Vrem sa o sacrificam sau nu? Ce inseamna o concesie?   

 

Ajungem in conflict. Bine e sa si iesim. Cum? Actionand si nu reactionand. La ce e buna supararea? E o sansa de schimbat perspectiva. Afla de ce se comporta asa. Si sa aplicam cateva elemente de influenta intr-un context clar si orientat catre solutii. 

 

Toti vrem sa fim victoriosi, sa dam orgoliului ce e al orgoliului. Pana la urma, ce vrem unii de la altii? Acord! Asta este inima negocierii, de fapt. Sa comunicam atat de bine incat sa ajungem la un acord multumitor - iata ce va propunem intr-un curs in care abunda atat informatii tactice, cat si principii de aplicat in orice viata.  

 

Care ne este prioritatea intr-o negociere? Care ne sunt limitele? Care este zona de intelegere? Ce ai de dat daca trebuie? Ce ai de pierdut sau ce nu poti pierde? Care sunt criteriile solutiei de care ai nevoie? Care iti sunt limitele? Dar optimul?  Sunt raspunsuri tehnice pe care sigur ca le avem.  

 

Un curs care deschide perpective noi de relationare eficienta. Negocierea este peste tot si tot timpul.