in vestiar inseamna: idei care iti revitalizeaza gandirea: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Echipa: o știință - după toate regulile artei

 

O echipă puternică este conștientă de forța ei. Echipa rămâne energică si dinamică, bază solidă performanta, cand se redescopera si reinventeaza cât mai des, când membrii sunt bucuroși că fac parte din ceva bun ce poate fi si mai bun. 

 

Arta nu caută ce-ul,  ci cum-ul: drumul, senzația, emotia, trăirea, innoirea constantă prin procese de gândire și reflecție noi, explorând căi neobișnuite. Astfel, in 6 ore de exerciții practice venite din domeniul artelor dar aplicate in business, trecem prin etapele de creștere, maturizare și sudare a unei echipe. Intr-un ritm alert și amuzant, păstrând atmosfera usoară și funny, presarata adesea cu emotie, ne axam in mod imprevizibil pe 3 direcții :

Structura Program

Intro: exerciții pentru relaționare /spargere bariere, cunoastere interpersonala, comunicare, crearea atmosferei de încredere intre participanți  etc.


Rolul individului în dezvoltarea echipei.  

Exercițiile sunt structurate astfel incât unicitatea fiecărui participant sa fie scoasa in evidentă. Scopul este toti sa fim conștienți de câte resurse există dacă stim (nu ca indivizi ci ”ca grup” ) să ascultăm, să dăm șansa individului să se manifeste în cadrul echipei. Exercitiile vin din zona gimnasticii Bothmer & Cehov (nu chiar flotări dar sunt lucruri interesante cu ochii inchiși), teatru și pedagogie, public speaking. 

Rolul echipei in dezvoltarea individului.

Aflăm practic cum capătă un grup înțelepciunea să susțină activ și conștient un impuls individual, să înlăture șabloane, să înțeleagă responsabilitatea față de fiecare membru al său. Lucram sa nu pierdem  niciun membru al grupului ”pe drum”. Uneori, unii dintre participanți (cu voia trainerului, desigur ) se fac mici și nevăzuți  iar grupul, mult prea atent la zgomotul de fond, ii  pierde pe acestia din aria sa de interes. Vom exersa cu ajutorul euritmiei câteva atitudini interioare care clădesc o atmosferă în care toti membrii grupului se pot dezvolta. Câteodată apar șabloane, lucruri care ”așa sunt” desi nimeni nu știe de ce sunt așa, se definesc într-un mod ”fatalist” decizii sau procese. Echipa trebuie să se auto-regleze astfel încât să supraviețuiască. Participanții  trebuie să spargă ”perdele de fum” din jurul lor, construite artificial, și să conștientizeze ce se întâmplă dincolo de ceea ce se vede și se aude ”la prima impresie”. Exercitiile vin din zona teatrului, acrobaticii , euritmiei, dinamicii de grup. 

Motoarele echipei ca responsabilitate comună.  

Ultima parte o dedicam construcției echipei, reușitei comune în care aplicam principii aflate mai devreme in curs. Cum vede fiecare tabloul echipei, unde se vede pozitionat și unde îi poziționează pe ceilalti. Construim, folosindu-ne doar de propriile corpuri si câteva lucruri  suplimentare, un spațiu al nostru, unul consistent și sincer, fară false așteptări, ca un castel al dorințelor. Exercitiu din zona de dinamica grupului.