in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Neurostiinta Comunicarii

Neurostiinta Comunicarii

Sau.. ce amestec are creierul in relatiile noastre? 

 

Va propunem un curs manual cu instructiuni de utilizare ale creierului: enigme, tipare si surprize. Creierul nostru are preferinte si modele de lucru. Are o multime de scurtaturi si face presupuneri cu duiumul. Si noi… il credem. 

 

Ce stie sa faca un creier intr-o relatie cu un alt creier? Care sunt mecanismele de reglare ale comportamentului social? Si mai precis, cum ne controleaza creierul?

 

Ce face un creier in scopuri biologice… cam stim. Dar in scopuri sociale? Aici incepe amuzamentul. Daca este un creier obisnuit, face foarte multe lucruri complet curioase. 

 

Cum functioneaza, cat si cum a evoluat creierul uman si care sunt urmarile acestui lucru? Ce tipare de gandire avem? Care sunt shortcut-urile la care apeleaza creierul nostru?

 

Afla diferentele intre cum functioneaza creierul unei femei comparativ cu cel al unui barbat. Si in aceeasi nota: asemanari intre lumea oamenilor si lumea animala. 

 

De ce este omul un animal social? Cum ne raportam la ceilalti. Cum determina comunicarea și interacțiunea cu ceilalți. Ce tip de relationare este permis de catre creier?

 

Ce i se intampla creierului intr-un mediu ostil? Ce asteapta de la alt creier si nu suporta sa i se intample? Cum se lupta un creier cand nu este recunoscut social si pana unde ajunge? Ii place sa minta? Sau sa spuna adevarul? De ce nu ii place feedback-ul negativ? Sau indiferenta.

 

Prin ce procese misterioase luam decizii? Descoperim de ce deciziile unui om destept nu-s neaparat destepte. Ce butoane are creierul nostru? Afla despre cum amintirile noastre mai mult false decat reale. Si ce inseamna invatarea. 

 

Da, creierul are emotii, ii place umorul si tine teribil sa fie aprobat. Dilemele sa fie mici caci altfel intra in alarma si nu mai faci mare lucru cu el: subperformeaza. Va invitam la un curs care indeplineste aceste conditii impuse de creier. 

 

Ce inseamna transformare si schimbare in acest context? O intrebare foarte buna cu raspunsuri pe care urmeaza sa le descoperim impreuna.