in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Atelier: Actioneaza… Verbal!

 

Cum se vand… ideile? Cum să fim și mai convingători? Care este cel mai eficient instrument în comunicare? Dar cea mai deșteaptă abordare cand vrei sa influentezi pe cineva?  Cum să avem un și mai mare impact în relaționare? Care este secretul unei comunicări reale? 

 

Dacă v-ați pus asemenea întrebări, în atelierul “Acționează… verbal!”, veți obține câteva răspunsuri, câteva soluții și câteva opțiuni. Noțiuni teoretice cu bună valoare practică. Testate și validate de rezultate.

 

Plecăm de la ideea că, dacă vrei să influențezi, să determini, să fii urmat, ai de făcut un singur lucru: să-l asculți bine pe celălalt.

Cuvântul-cheie este desigur “bine”. Ce înseamnă “bine”? Să rămâi deschis, să-i oferi atenția ta întreagă, să-ți împarți timpul si spatiul cu el. Se poate, da, cu exercițiu. În felul acesta, îi câștigi încrederea. Încrederea că este auzit, văzut, că merită interesul tău, că e important. Cine isi doreste altceva?

 

Interesul naște interes. Încrederea generează încredere. Oferi (si macar) doar sa primesti. 

Noi înțelegem comunicarea ca pe o relație care începe printr-un accident sau o decizie și care se construiește cu implicare inteligență. Aflam metoda si o aplicam. 

 

Obiectivele atelierului:

 

  • o mai bună înțelegere a celorlalți, precum și a lucrurilor care ne unesc
  • stabilirea unui parcurs care duce la ‘’impreuna’’
  • înțelegerea mecanismelor care înseamnă relaționare constructiva
  • pasii determinanti pentru o vanzare de idei
  • asimilarea așa-numitelor instrumente de control

 

Uneltele pe care le folosim în acest atelier îți vor aminti de esența comunicării care înseamnă a pune împreună. Trainerul invită participanții să facă un exercițiu de comunicare, informare, convingere. Lucrăm si cu emoțiile – singurele care determină deciziile. 

Ne întoarcem la câteva principii pe cât de simple, pe atât de neaplicate, pentru că lipsește răspunsul la întrebarea “cum”. Răspunsul îl aflăm pe parcursul a câtorva ore. 

Ne dorim ca, la final de atelier, fiecare participant să-și gestioneze instrumentele de comunicare, influenta, relationare și să înțeleagă cum să determine sau să intre fluent într-un flux de informație adaptat contextului.


Nu mai vorbi! Acționează verbal! Schimbă-l pe cel din față ta cu vorbele tale! Investește-l pe celălalt cu încrederea, cu energia ta și, în felul acesta, vei ajunge la el si… vei fi urmat. In Vestiar organizează astfel de ateliere in-house, la cererea clienților. Trainer ne este Liviu Lucaci, actor, profesor UNATC, regizor și scriitor.