in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Medeea Marinescu

'Sunt intr-o zodie a aerului (nu stiu daca asta are vreo importanta). A ma Misca (cautand mereu o noua provocare), A Intelege, A Comunica, sunt cele trei verbe care mi-au creat conturul personalitatii mele. Intalnirea noastra " In vestiar" nu e decat nou a ocazie pentru mine de a ma " avanta" intr-o noua provocare, sa inteleg si sa intelegem impreuna , prin prisma profesiei de actor, ce ne leaga si ce ne diferentiaza si  ce inseamna o comunicare sincera, acordata propriilor emotii si trairi.'

 

 

La trei ani debuteaza in film in comedia "Iarna bobocilor" si devine alaturi de interpreta Veronicai, Lulu Mihaescu, si interpretul Pistruiatului, Costel Baloiu, unul din copiii minune ai filmului romanesc.

 

Rolul oferit de Ion Popescu Gopo in "Maria Mirabela", la numai sase ani, o face celebra iar interpretarea ei fara inhibitii, temeri, restrictionari, joaca ei cu animatiile din film: Oachi si Scaparici etc., naturaletea si talentul a ramas pentru totdeauna in inima iubitorilor genului.

 

Concomitent cu interpretarea altor roluri, incepe sa studieze pianul la Liceul George Enescu, se gandeste sa urmeze Conservatorul dar cand era in clasa a XII i se incredinteaza rolul Simina din horror-ul/drama "Domnisoara Christina", dupa romanul scriitorului Mircea Eliade... si Medeea alege teatrul si filmul.

 

In 1996 absolveste Academia de Teatru si Film, clasa profesor universitar Florin Zamfirescu, are la activ deja cateva filme, jucase inca de pe bancile facultatii pe scena teatrelor Casandra, UNU, Romano-american si Odeon, prezentase cateva emisiuni de divertisment la TVR 1 si Antena 1 si avea sase premii de interpretare. Joaca mult pe scena Teatrului National din Bucuresti alaturi de Radu Beligan si Carmen Stanescu pe care-i admira: "Am invatat foarte multa meserie de la Carmen Stanescu si de la Radu Beligan, am invatat ce inseamna personalitate puternica, rigoare artistica, disciplina in profesie, respect pentru profesie. Carmen Stanescu e una din marile doamne ale culturii romanesti."

 

In ultimii ani a jucat in filme frantuzesti ("Une mère comme on n'en fait plus", "Une femme piégée"," Je vous trouve très beau") si in prezent filmeaza tot in Franta = " Un homme très recherché ", are un impresar strain dar nu se gandeste sa paraseasca tara, joaca pe scena TNB in patru piese si asteapta cu nerabdare ecourile privind ultimul ei rol din "Weekend cu mama" si comedia regizoarei Isabelle Mergault.

Ateliere/Cursuri :