in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Cum (te) arata vocea ta? Workshop cu Andreea Vasile

Vocea este o amprenta personala. Vorbeste chiar mai tare decat corpul despre cine esti tu. Poarta in ea o combinatie intre prezenta  (atentie, interes) si atitudine (intentie, incredere si cunoastere). 

Va invitam intr-un workshop de 3 ore presarat cu explicatii, exercitii care sa ilustreze si sa sustina cum vocea ta poate face diferenta pe care o doresti. 

Cateva dintre lucrurile pe care ti le propunem:

 

  • Frazele au caracterul gandurilor care le sustin. Cand gandul se suspenda/se intrerupe, la fel si conexiunea cu interlocutorul.
  • Frazele pline de cuvinte pot fi goale de orice continut daca nu se aseaza pe intentia corect formulata si sustinuta
  • Claritatea gandurilor este cea care da valoare unei voci. O voce superba seduce putina vreme daca nu are substanta: gand.  
  • Frazele pot fi expresive sau doar cursive.
  • Pauza bine punctata poate sa spuna mai mult decat o multime de cuvinte. Depinde cu ce o umpli. Poate sa fie chiar si foarte zgomotoasa si prezenta. Depinde.  
  • O virgula poate sa insemne suspans, poate sa schimbe totul, poate sa sublinieze… Semenele de punctuatie sunt unelte pe care vocea pe foloseste cu multa judecata.
  • Un cuvant poate sa semnifice intocmai contrariul – in functie de intonatie.  

 

  

Oricine ai fi, vocea ta este un instrument. Foloseste-l constient, in mod destept, si iti dai mai multe sanse sa impactezi in modul in care iti doresti.