in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Cu manusi. Atelier de diplomatie

Ce zici, in genere, despre un om diplomat?

 

Este uns cu toate alifiile, stie ce si cand sa zica, are influenta, este respectat, are relatii cordiale cu toata lumea, stie sa taca, relationeaza cu usurinta, stie CUM sa zica NU, se fereste de situatii conflictuale, stie sa se poarte si cu manusi daca-i cazul, isi alege bine si cu grija cuvintele, nu da cu bata in balta.

 

De ce va propunem atelierul acesta? Vrem sau nu vrem:

 

 

1. Suntem judecati dupa cum le parem celorlalti, dupa cum ne comunicam in fata lor adica. Avem sa ne aratam credibili, prietenosi si profesionisti. Si cu seama fata de cei din jur.  

 

2. Performanta inseamna echipa. Iar echipa puternica inseamna cooperare, colaborare si dinamica sanatoasa. 

 

3: Si pentru ca prea des:

 

Am comunicat lucruri intr-un mod care le-a facut sa para mai rele decat erau. Am ramas fara cuvinte in fata unei situatii sau intrebari. Am spus ceva si mai tarziu ne-a parut rau. Pentru ca ne-am pripit. Pentru ca ne-am trezit intr-o situatie precara, fara sa fi avut vreo intentie negativa. 

 

Ce aflam in atelierul Cu manusi?

 

Cea mai puternica si totusi cea mai putin folosita unealta de comunicare: atentia in ascultare. Linistea inseamna putere. Ce faci cand interlocutorul bate, totusi, campii – in opinia ta, desigur? Cum te descurci in fata tacticilor agresive ale celorlalti. Invata sa ai de-a face cu oameni dificili in mod eficient si fara stress. Cum sa dezamorsezi situatii tensionate. Gaseste solutii cu tact si finete. Lucreaza cu cei din jur si nu impotriva lor. Nu e important CE zici ci CUM zici. Da feedback constructiv. Invata ce ai de facut intr-un conflict deschis. Moduri de a zice NU.   

 

Cu alte cuvinte: 

 

Diplomatia este o atitudine iar tactul este o strategie. Ne vom da seama de beneficiile comunicarii cu tact si diplomatie. 

Mergem prin scenarii care ni se intampla in fiecare zi si raspundem fiecarei situatii, in mod potrivit voua. 

Subliniem concepte precum autenticitate, empatie, ascultare. Discutam despre ce rol au in viata noastra. 

 

Obiectivul este ca relatiile sa supravietuiasca cu bine interactiunilor dificile. 

 

 

Cum este atelierul Cu manusi: Atelier despre Diplomatie?

 

Este un program intensiv care te provoaca intr-un fel unic: preia sistemul de pregătire al actorilor. Utilizează acele exerciții, gândite la bază pentru antrenametul actorilor, care pot fi imprumutate pentru dezvoltarea oricui.