Storytelling-ul... se vede!
Hei! Ce faci? Ce s-a intamplat?
Si tocmai ce urmeaza o poveste. Pentru ca toti spunem povesti. In fiecare zi. Si o facem de mici copii: am inceput cand ne jucam de-a, cand spuneam minciuni, cand gandeam te miri ce scenarii despre lume. Unele dintre situatii se intampla chiar si in viata de adult.
O poveste in teorie. Si in practica.
Teorie
Ce sunt povestile si ce pot ele sa faca? Structuri si tipuri de povesti. Cum sa spui bine o poveste? Povestea ca instrument de influenta. Ce e de facut si ce nu se face cand spui povesti?
Prezenta
Cand spui o poveste, trebuie sa fii complet acolo prezent: in ritm, in personaj, in interactiunea cu audienta. Nu exista gresit, exista doar autenticitate.
Corp
Cum locuiesi in personaje? Cum miscarea corpului, gesturile te ajuta sa arati personajul? Exploram relatia dintre tine, spatiu si audienta.
Voce
In povestiri, vocea este instrumentul de baza. Ilustreaza firul narativ, schimbarile de situatie, starile personajelor. Vocea ta influenteaza modul in care audienta primeste povestea. Ai voce inceata, soptita sau dimpotriva. Volumul vocii joaca un rol, in egala masura, important.
Implica audienta, ia feedback
Invita audienta la interactiune, implica-i in povestea ta, construieste atmosfera de poveste. Audienta poate sa devina parte a povestii: poate fi invitata sa raspunda, sa participe alaturi de tine.