in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Chris Simion

Altii despre Chris Simion:

 

George Pruteanu: "un pui de Cioran in fusta lunga si neagra"

 

Marcel Iures: " Chris, Copilul-Poet, si-a cladit o persoana cu ferestre mari, deschise larg, Luminate. Zic sa privim atent. Sigur invatam ceva sau reinvatam, ceea ce ar fi chiar mai mult".

 

Florian Pittis: "Chris Simion, nu esti cumva o reincarnare a mea? Citindu-ti cartea am tras si eu o concluzie. Vrei sa fii fericit? Daca esti pregatit sa suferi, iubeste!"

 

Catalina Buzoianu:"O scriitoare cu un talent extraordinar si un artist cu o propunere regizorala originala, profunda, neobisnuita. Un om conectat la Univers, un om al unei ere care ar putea incepe!

 

Ea despre ea:


Spirit maramuresean, nascuta pe 20 aug 1977, crescuta pe Valea Izei, abslventa de Teatrologie in 2000 si de Regie Teatru in 2004. Autoare a 8 carti printre care amintesc ultimele 2 romane "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine"si "Ce ne spunem cand nu ne vorbim".


Am semnat regia la peste 30 de spectacole printre care amintesc "Maitreyi", "Oscar si Tanti Roz", "Omul pescarus", "Dragostea dureaza 3 ani", "Scaunele", "Copilul divin" si multe altele.


1999 impreuna cu scriitorul francez Pascal Bruckner am infiintat Compania de Teatru "D'AYA". 1997 am obtinut bursa de studii la Sanskriti Kendra in New Delhi.

2000 - Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Teatru Experimental din Cairo.
2004 - Premiul pentru cel mai bun spectacol cu Scaunele acordat de Alliance Francaise si Ministerul Culturii din Franta. A reprezentat Romania in numeroase festivaluri de teatru din lume din Franta, India, Coreea de Sud, Australia, Vatican, Portogalia, Italia, Egipt si multe altele.
Din 2009: membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Ateliere/Cursuri :