in vestiar inseamna: atitudine de comunicare: experiente de invatare provocatoare: oameni care-ti pot schimba viata: ganduri care te inspira: intamplari experimentale: personaje carismatice: moduri speciale de a interpreta lumea: minti curioase: intalniri cu valori de viata: si emotie                                

Horatiu Malaele

Horatiu Malaiele s-a nascut la 1 august 1952, in Targu Jiu, judetul Gorj.

A invatat la Liceul Tudor Vladimirescu din Targu Jiu si a avut prima expozitie personala de desene la casa de cultura din oraş in clasa a 12-a.

 

Intentiona sa urmeze Institutul de Arte Plastice din capitala dar a absolvit in 1975 Institutul de Arta Teatrala şi Cinematografica, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A fost repartizat la Teatrul National din Piatra Neamt si a jucat in spectacole ca Tinerete fara batranete de Eduard Covalli, cu rolul lui Dorde pentru care a primit premiul de interpretare, in Sluga la doi stapani de Carlo Goldoni, Muntele de D.R. Popescu, Eulenspiegel de Charles de Coster, etc.

 

S-a mutat in capitala si a jucat pe scenele Teatrelor Nottara, Odeon, National, Bulandra din capitala, in roluri ca Fadinard din Palaria florentina de Eugene Labiche, Profesorul din Lectia de Eugen Ionescu, Vanea din Unchiul Vanea de A.P. Cehov, Tartaglia din Regele Cerb de Carlo Gozzi, etc.

 

Din 1982 a regizat spectacole de teatru ca O sarbatoare princiara de Theodor Mazilu, Puricele de Georges Faydeau, Carlo contra Carlo de Paul Ioachim, pentru care a obtinut premiul Festivalului Comediei Romaneşti in 1994, Hotel de Tray Cooney, etc.

 

A debutat in cinematografie in anul 1974, cu filmul Muntele ascuns.
A regizat 2 episoade din serialul TV Ministerul comediei, apoi filmele Palaria, Nunta muta, Funeralii fericite.

 

A expus in peste 30 de expozitii caricaturile pe care le realizeaza, a publicat cartea autobiografica Horatiu despre Malaiele, conduce publicatia Satirul 
Este casatorit si are 2 fii.

Ateliere/Cursuri :